Здравейте на всички,които могат да помагат!Става въпрос за колата от подписа ми 156-1.8/144кс. от едно определено време насам тва животно взе да гасне когато си поиска,изчел съм всички теми за причините и всичко е отстранено или сменено!!истил съм дросела,сменил съм датчика на коляновия вал,лампда сонда,кабели,свещи,ремонтен комплект на вариатор,дебитомер!На диагностика абсолютно всичко е в идеални стойности и норми,но тук идва голямата чуденка:Защо продължава да гасне!Няма значение двигателят дали е топъл или студен,дали е на място или в движение!Колата се гара на Газ и Бензин но проблема си го има и на двете горива,за сега ми е гаснела само в ниските скорости до около под 50км/ч което е добре защото имам време да реагирам ако се наложи да спръ или да я запаля наново!При работа на място както си работи колата на нормалните 840-860об/мин изведнъж падат до 500 или 400 и така замират някой път се изфорсирва сама и се оправя но някой път направо гасне!Да кажа само ,че НЯМА клатене на обороти!Вече незнам какво да я правя аз съм в черна дупка и няма излизане от там ако някой може да сподели мнение или към кое да се насоча съм му много благодарен!!!И да споделя колата я имам от 3 години близо това го прави от 1-2 месеца!!!
Известие
Collapse
No announcement yet.
Вече не мога да я понасям 156 1.8 !!!
Collapse
X
-
Нали говорихме да дойдеш да я видим. По форума как се правят коли... незнам...Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine
-
А бе то лесно идването но сега в момента имам толкова много главоболия на главата,че цепя и стотинката на 2 и немога да заделя за коша,за това търся тук ако някой може да ме вметне в някой размисъл и или да я оправя или хептен да я угелпя и да я пускам за части!!!alfa romeo 156 1.8ts-спортно окачване!!R.I.P!Now Alfa Romeo 159sw
Comment
-
Колега, преди няколко години имах същия проблем с един ZX-Ситроен. Като тебе почнах- датчик на Хол, МПХ и всякакви датчици. Накрая се оказа самото ЕЦУ. Намири някое за проба.Alfa Romeo 156 SELESPEED 09.99-EX, Alfa Romeo 166 06.01 & BMW E39 525tds Touring
Comment
-
Всъщност, не разбрах, МПХ сменено ли е? Щото моята като гаснеше така след всичко сменено без нужда най-накрая се оказа МПХ. Е макар и нов той се оказа дефектен та сега чакам смяната му от Бош, та карам с едно втора ръка, което най-учудващо вече 2к км се държи перфектно.SUBARU OUTBACK 2.5i MY06
Comment
-
Първоначално публикувано от assassin's Покажи съобщениепроблема никъв що не каза предния път,че имате оборотни бре??"Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTRF=M x A - Исак Нютон - amateur.....
Comment
-
sigpic
156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
"Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"
Comment
-
на мен капачето на МПХ си ми е отзад и аз го свалях и го напълних с грес,не е от там проблема всичко си е здраво там!това е проблема че го прави когато си поиска,може 5 дни да не го прави и след това за един ден да го направи 3-4 пъти!след като ми угасне веднага паля и все едно нищо не се е случвало,върви си и на газ и на бензин без проблем!!alfa romeo 156 1.8ts-спортно окачване!!R.I.P!Now Alfa Romeo 159sw
Comment
-
Това кога гасне? Когато си на скорост и си караш или само когато натиснеш съединителя?Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine
Comment
-
ТПС-а на теста на диагностиката реагира ли? Изпълнява ли адаптацията до край? Някакво заядане/засядване при адаптацията?Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine
Comment
Comment